Maneesihanke

Maneesi on käytössä! Maneesia vuokrataan myös tallin ulkopuolisille ratsukoille sekä koiraharrastajille. Tiedustelut tallin numerosta 046 948 1500 tai sähköpostilla ponileirit@gmail.com

Tietoa maneesihankkeesta

Marjataalin Tallille rakennettiin vuoden 2022 aikana maneesi palvelemaan seudun hevosharrastajia. Maneesin rakentamisen myötä toiminnasta tuli turvallisempaa ja miellyttävämpää, eikä harrastaminen ole sääsidonnaista. Maneesi tarjoaa Marjataalin Tallille mahdollisuuden kehittää toimintaa ja luo tilaa kasvulle.

Tulevaisuuden suunnitelmissa on järjestää edelleen ensisijaisesti lapsille ja nuorille yksilöllistä ratsastuksenopetusta. Laadukkaat ja asiakasystävälliset puitteet tarjoavat hyvän pohjan monipuoliseen hevosharrastukseen tallillamme. Maneesia vuokrataan myös tallin ulkopuolisille käyttäjille. Yksityisratsukoiden lisäksi maneesia on mahdollista vuokrata muiden lajien seuroille ja harrastajille. Maneesissa voi järjestää esimerkiksi erilaisia tapahtumia ja harrastaa useita eri lajeja kuivin jaloin ympäri vuoden.

Tallitoiminta jatkui normaalisti maneesin rakentamisen ajan. Maneesi rakennettiin nykyisen ratsastuskentän läheisyyteen peltolohkolle, jolle tehtiin Marjataalintiestä erillinen tienpätkä maneesille ja parkkipaikalle. Maneesi on tuetun tallirakentamisen asetuksien mukainen, ratsastusareenan koko n. 20X40m. Maneesi on eristämätön puuelementtihalli 906m2. Hanke valmiiksi vuoden 2022 kesän aikana, joten syyskaudella päästään harrastamaan ratsastuskentän lisäksi uudessa maneesissa. Maankaivuutyöt aloitettiin kevään 2022 aikana.

Hanke rahoitettiin pääosin yksityisellä pääomalla. Hankkeelle on myönnetty ELY-keskuksen investointitukea yhteensä 52 000 eur, josta EU:n rahoitusosuus on 21 840 eur ja valtion tuki 30 160 eur.